Sjefstabben – det var meg det!

vahDu finner meg i dag i Aftenposten.
På forsiden av økonomi- og karriereseksjonen står det med STORE bokstaver: Vivi-Ann Hilde. Trodde hun var en god sjef. Helt til hun ble bedt om å slutte.

Så følger 2 sider under tittelen Sjefstabben.

Jeg snakker om da jeg fikk sparken.

Første gang jeg delte historien min på et lederkurs, var jeg ganske spent på reaksjonene. Hva ville deltakerne si? Kan en som skal forelese om ledelse ha fått sparken som leder? Ville de miste tillit til meg?

Jeg opplevde det motsatte. Deltakerne ga positive tilbakemeldinger, sa det var lærerikt og at det var befriende med ærlighet.

VA Hilde

Jeg snakker om fallgruvene i ny lederjobb, og ikke minst; hvordan unngå dem. 

Naturlig nok har dette blitt et tema jeg er opptatt av. Derfor jobber jeg mye med dette, både 1 til 1 og i grupper. De fleste ledere som havner i en fallgruve, gjør det på grunn av manglende bevissthet, ikke fordi de er uerfarne, dumme eller dårlige ledere.

Jeg hjelper lederne med å bli oppmerksomme på hva som er smart å gjøre og ikke gjøre. Hos Considium er vi en helg gjeng som jobber med dette.

Nå utvikler jeg sammen med Agnethe Ellingsen, forfatteren av boken 100-dagers koden, et kurs med tema «Hvordan lykkes de første 100 dagene i ny lederjobb». Det settes opp av Confex i løpet av høsten.

Agnethes bok var utgangspunktet for Aftenpostens artikkel. Journalist Jeanette Sjøberg trengte en leder som kunne gi ansikt til hvor galt det kan gå for ledere i ny jobb. Det var ikke så lett å finne noen som ville ta det oppdraget. Så fant journalisten meg og min blogg hvor jeg skriver om hvordan jeg mistet lederjobben etter å ha gått i fallgruvene. Da kunne jeg jo ikke si nei da journalisten tok kontakt. Men jeg kjenner jeg er ganske spent på reaksjonene på artikkelen i Aftenposten: Fra suksess til fiasko i sjefsstolen. 

043

For nærmere informasjon og ledercoaching , ta kontakt med Vivi-Ann Hilde, partner i Considium Consulting Group. Er du av ulike grunner på vei over i annen jobb,  er vi flere i Considium som kan bistå deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *