Hvordan lede andre når du ikke er sjefen – 10 sjekkpunkter

Stadig flere stillinger har ikke det formelle lederansvaret. Det kan være rådgivere, prosjektledere, konsulenter, controllere, produktsjefer og mange andre. Arbeidslivet er i endring og det blir stadig flere som jobber i prosjektorganisasjoner og i matriser.

Disse lederne kan faget. Der er derfor de fikk jobben.  Men dessverre svikter det ofte på det mest elementære fordi de mangler lederkompetanse. Mange har heller ikke fått et tydelig mandat fra sin leder. Det gir seg utslag i problemer med å stille krav og gi tilbakemeldinger. De opplever det ubehagelig å «kritisere kollegaene» som mange formulerer det.

Mange av disse spør seg: Hvordan skal jeg som ikke har personalansvar klare å få teamet med meg? Hvordan skal jeg få gjennomslag og respekt? Hvordan skal jeg håndtere kollegaer som jeg egentlig er likestilt med?

Jeg legger ved link til en artikkel i bladet Personal og Ledelse hvor jeg har summert opp 10 punkter for hvordan lykkes.

10 sjekkpunkter for godt lederskap

Det viktigste poenget er nok at det er nesten akkurat det samme du må gjøre i lederrollen, enten du har det formelle lederansvaret eller ikke.

Lykke til!

 

For nærmere informasjon, kurs eller rådgivning, er du velkommen til å kontakte Vivi-Ann på telefon 95979757 eller e-post vivi-ann@deltaconsulting.no eller se www.deltaconsulting.no

 

 

2 tanker om “Hvordan lede andre når du ikke er sjefen – 10 sjekkpunkter

  • Hei Ådne
   Takk for ros! Hyggelig at du vil følge bloggen! Du ser link til Confex-kursene under Kurs-fanen i bloggen. Der har du både KAM-kurset og lederkursene.
   Senere i dag kommer «Follw me»-knapp på siden! Bruk den. 🙂
   Vivi-Ann

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *